Hold dig og din hund aktiv

Hold dig og din hund aktiv

februar 15, 2023 Slået fra Af redaktionen

Mange starter det nye år med gode intentioner om, at dette år skal indeholde mere motion. Vi er nu et stykke inde i vinteren, og startmotivationen er måske ved at være dalet. Der er dog en genial måde, hvorpå du kan holde dig aktiv, samtidig med at du tilbringer en masse god kvalitetstid med din yndlings firbenede ven. Sammen kan i opretholde en sund livsstil, samtidig med I nyder hinandens selskab gennem sjov og leg hver dag.

Aktivitet gennem leg

Voksnes form for leg ændrer sig drastisk fra barnsben, til når de bliver ældre. Dette er ikke altid tilfældet med dyr. Hunde bliver næsten aldrig trætte af hundelegetøj. Dette er gaven der bliver ved med at give, hvoraf de kan være utroligt nemme at gøre tilfredse. Har din hund ikke allerede nu et favorit stykke legetøj, bør du investere i sådan et. Sammen kan i gå ud i haven, kaste lidt bold, hvor i begge er i bevægelse.

Træning for det mentale helbred

Udover at aktiveres gennem legetøj, er hundetræning også en god mulighed. Alt afhængigt af hvilken type af hund du har, kan i sammen starte til agility, eller blot øve forskellige kommandoer derhjemme. Sidstnævnte får ikke nødvendigvis pulsen op, men er med til at træne din hunds psyke, samtidig med du bliver aktiveret, og tilbringer tid med din lodne ven.

Indfør en daglig gåtur

Sidst men ikke mindst, kræver hunde unægteligt en luftning i ny og næ. Nogle vælger dog blot at lukke dem ud i haven, hvor de kan ordne det, som de nu engang skal ordne. Gør du dette, kan du i stedet gøre det til en vane, hver dag at gå en rask tur med din hund. På den måde får i begge bevæget jer, og kommer ud og ser noget nyt. Gradvist kan distancen øges, så I får endnu mere ud af det.