Savner du også sol og varmt vejr?

Savner du også sol og varmt vejr?

januar 26, 2023 Slået fra Af redaktionen

Så er du ikke den eneste. Det er helt normalt at føle sig lidt kold og modløs i vinterhalvåret. Kulde kombineret med en grå himmel og regnfyldte dage får de fleste af os til at savne solen og højere temperaturer. Sollys er nemlig vigtigt for vores generelle velbefindende og sundhed. Mangel på solskin direkte på huden eller opfanget af øjnene kan resultere i vitaminmangel med manglende energi og overskud til følge. Det er altså både fysisk og psykisk, at vi har brug for lys fra Solen. Mange danskere drømmer sig derfor ofte til sydlige himmelstrøg på dagene med ingen eller få solskinstimer. Det kan også ses på typen af danskernes populære rejsemål. Sydeuropa og det sydlige Asien er velkendte destinationer, blandt andet på grund af varmen. Det er altså helt forståeligt, at du og familien måske rejser til mallorca i din næste ferie.

Planlæg din ferie sydpå

Vinterperioden er det perfekte tidspunkt at tænke på det næste rejsemål. Du kan komme i bedre humør af at se flotte billeder fra eksotiske lande og lægge planer, mens du undersøger mulighederne på internettet. Et eksempel: rejser til mallorca finder du her. Det er altid rart at have noget positivt at se frem til, og noget af det bedste er en dejlig ferie. Du kender jo nok udtrykket ”forventningens glæde”. Det kan desuden virke mindre stressende at planlægge sommerferien i god tid, fordi der vil være færre ting, som skal klares i sidste øjeblik.

Lyset er vigtigere end temperaturen

Ikke alle danskere rejser til mallorca på solferie. Heldigvis kan du faktisk også få en god portion solskin ved at tage på vandretur i Norge om sommeren. Eller eventuelt i vores eget Danmark. Det vigtige er blot, at Solen ikke konstant er gemt bag skyer, da lyspåvirkningen er mindre, når det er overskyet. Temperaturen betyder ikke noget for lysets effektivitet.