Sådan lærer du dine børn at cykle

Sådan lærer du dine børn at cykle

maj 12, 2023 Slået fra Af redaktionen

Det kan føles som et stort skridt at lære dit barn at cykle. Der er mange tilidsspring, som skal tages – især når de skal lære at cykle og navigere i trafikken. Hvis det virker uoverskueligt og som lidt af en jungle, så læs med her og få gode tips og tricks.

Sådan starter I

Dit barn skal naturligvis have en cykel og cykelhjelm, som passer til deres størrelse før de kan lære at cykle. Hvis du ikke selv normalt bærer cykelhjelm, er det en god idé at være et godt eksempel for dit barn. Heldigvis kan du nemt bestil cykelhjelm til damer, som falder i din smag.

Drop støttehjulene

Støttehjul er en god hjælp, når dit barn første gang skal lære at træde i pedalerne. Men de bør hurtigt fjernes, da dit barn ikke lærer at holde balancen selv. Støt dem i stedet med det gode, gamle kosteskaft. Så skal de nok hurtigt lære at holde balancen og køre på egen hånd.

Hold dem til ilden

Alting kræver øvelse – også cykling. Derfor bør dit barn cykle så meget som muligt indtil de har godt styr på balance. Du kan eventuelt tage dem ud på en cykeltur i en park eller stille vej, hvor de kan træne deres evner. Eller en løbetur, hvor du løber ved siden af dit barn, som cykler.

Ud i trafikken

Efter lidt tid kan du begynde at introducere dit barn til trafikken. Det kan virke som et stort skridt for jer begge, så det er okay at tage jer god tid. Derfor kan I vælge et tidspunkt, hvor der ikke er så meget trafik – f.eks. i weekenden. Når I cykler sammen i trafikken, er det vigtigt, at du altid kan se dit barn. I kan eventuelt stå af ved lyskryds og trække cyklerne over, indtil barnet er mere trænet.