Vær aktiv og undgå dårlig blodcirkulation

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Mange danskere lider af dårlig blodcirkulation – også kaldet venøs insufficiens. Dårlig blodcirkulation opstår, når dine vener (fx i benene) ikke kan pumpe nok blod tilbage til dit hjerte.

Symptomerne sætter sig i benene

Hvis du har venøs insufficiens, føles dine ben tunge, trætte og rastløse. Du kan også føle smerte, når du går, og dine lægmuskler føles stramme. Dårligt blodomløb kan være forbundet med blå, udbulende og snoede åreknuder på benene. Benene kan hæve voldsomt, fordi dit lymfesystem producerer væske for at kompensere for den venøse insufficiens. Vævet i dine ben vil absorbere noget af væsken, hvilket giver ødemer i benene.

Forebyg dårlig blodcirkulation med en aktiv livsstil

En aktiv livsstil og gode kostvaner er med til at forebygge dårlig blodcirkulation. Tilstanden opstår nemlig ofte på grund af overvægt, rygning og inaktivitet – og ofte i forbindelse med  livsstilssygdomme som diabetes eller forhøjet blodtryk. Gåture, løbeture og øvelser blodomløbet kan hjælpe dig rigtig godt på vej som et vigtigt supplement til sund kost. Har du et stillesiddende arbejde, er det vigtigt, at du i løbet af dagen ændrer stilling, kommer op at stå og tager trapperne.

Behandling af venøs insufficiens

Du kan ikke helbrede venøs insufficiens, men du kan formindske symptomerne ved at stimulere blodomløbet og drikke rigeligt med vand. Stimulering af blodomløb kan ske ved at bruge støttestrømper eller kompressionsstøvler. Herudover er det godt at lægge benene højt (over hjerteniveau), når du hviler. På den måde hjælpes blodet tilbage i venerne. Såfremt man er ramt af en sygdom, der forårsager dårlig cirkulation af blodet, er det vigtigt at komme i behandling. Derfor bør man søge læge ved mistanke om dårligt blodomløb.