Undgå smerter, og dermed inaktivitet

Undgå smerter, og dermed inaktivitet

marts 7, 2019 Slået fra Af redaktionen

Du kender sikker de situationer hvor du hele dagen har haft en aftale med dig selv om at løbe dig en tur når du kommer hjem fra arbejde, eller lave noget styrketræning efter du har spist aftensmad. Men som dagen skrider frem, begynder du at få mere og mere ondt i ryggen, eller lænden, som så ender i beklagelser på sofaen i stedet for løbeturen.

Mange personer oplever hver eneste dag smerter i enden ryg eller lænd, bl.a. pga. dårlige arbejdsstillinger på jobbet. Dette føre som regel til inaktivitet, da man ikke har lyst til at bevæge sig yderligere pga. de smerter som man har pålagt sig. Både inaktiviteten som opstår, men også smerterne, vil på længere sigt kunne påvirke dit humør i dagligdagen, som også vil gå ud over dem som du omgås med. Det er derfor en ond cirkel du er på vej ind i, hvis du ikke får løst problemet med din dårlige arbejdsstillinger.

En af de bedste løsninger er at få muligheden for at skifte arbejdsstillinger i løbet af dagen, så musklerne og ledne kommer i bevægelse, og gør nogle andre opgaver. Men hvordan får man dog gjort det på et kontor f.eks. Hvis du ikke kan skifte din arbejdsstillinger nu, tyder det i hvert fald på at din arbejdsplads ikke har hæve sænkeborde implementeret. Et Hæve sænkebord gør det muligt at f.eks. rejse dig op og arbejde af og til, og så kan bordet naturligvis indstilles helt perfekt, så det passer til din kontorstol og højde.

Du bør derfor forslå din arbejdsgiver, om virksomheden ikke skulle have et sæt hæve- sænkeborde til hver medarbejder på kontoret. Du gør både dig selv, men også dine resterende kollegaer en tjeneste, da i alle vil kunne komme til at sidde helt perfekt hverdag. Og prikken er selvfølgelig at din inaktivitet om aftenen formentlig bliver omvendt til aktivitet.