Undgå rygskader med det rigtige udstyr

december 16, 2020 Slået fra Af aktivdag.dk

Har du et arbejde, hvor du skal sidde meget foran en computer? Så har du sikkert også oplevet, at man kan få ret ondt i ryggen af at sidde på den måde – især hvis det er det eneste, man gør.

Disse problemer med ryggen skal selvfølgelig ikke stå i vejen for, at du kan fuldføre dit job, som du sikkert også er meget glad for. Derfor handler det om, at du skal have fat i det rigtige udstyr, som netop forebygger disse rygskader. Her kan det eksempelvis give mening at kigge på et hæve sænkebord eller en ergonomisk kontorstol.

Det smarte hæve sænkebord

Et redskab, som er rigtig smart, hvis du sidder meget ved en computer og arbejder, er hæve sænkebordet. Denne type bord kan du nemlig justere i, så det både kan være højt, hvor du altså kan stå op og arbejde, og så kan du selvfølgelig også justere det, så det passer i almindelig stolehøjde. Med et godt og funktionelt hæve sænkebord kan du altså variere din position mere, hvilket er meget bedre for ryggen end at sidde på samme måde hele arbejdsdagen.

En ergonomisk kontorstol

Udover det smarte hæve sænkebord kan du også vælge at anskaffe dig en god, ergonomisk kontorstol, som netop er en kontorstol, som er lavet til mennesker, der sidder meget ned i løbet af en dag.

De almindelige kontorstole, som man ser rundt omkring, er fine nok at sidde i, men de giver ikke ryggen den støtte, som den har brug for, hvis man skal sidde ned i længere tid ad gangen. Derfor er en ergonomisk kontorstol en glimrende ide.

Og som et sidste tip bør du også tænke over at gå nogle ture eller runder i løbet af din arbejdsdag, så du ikke låser dig fast i den samme stilling i alt for lang tid ad gangen.