Tag børnene med på aktiv weekend i naturen

Tag børnene med på aktiv weekend i naturen

marts 6, 2020 Slået fra Af redaktionen

Vi lever i et samfund hvor der aldrig har været et større fokus på miljøet og vores natur. Dette er er bestemt også på tide, da vi i mange år ikke har passet godt nok på den jord vi bor på. Alligevel har vi aldrig mindre tid i naturen, og det skyldes i høj grad, at vi aldrig har brugt mere tid på andre ting og sager. Især teknologi har gjort, at vores interesser i dag især er rettet imod smartphones, tablets, computere og anden teknologi. Mange vil mene, at vi igennem disse medier får enormt mange tomme kalorier, og at vi går glip af alt hvad der sker væk fra skærmene. Dette er blot endnu en grund til at tage børnene ud i naturen for at vise dem det under som er den danske natur.  

Få børnene væk fra skærmene

Som nævnt herover bruger vi enormt meget tid foran vores skærme, og det tager meget af vores opmærksomhed væk fra naturen og andre vigtige ting. Det er især ekstremt hos vores børn, da de er vokset op med alt denne teknologi. Derfor leger vores børn mindre udenfor og bruger i stedet mere tid indenfor foran computerspil og videoer på Youtube. Det kan derfor være en god idé at tage ens børn ud i naturen, så de ikke glemmer den del af Danmark. F

Kom helt tæt på det danske dyreliv

Mange børn som bor i storbyen, bruger naturligvis mest af deres tid i storbyen, og derfor ser de ikke den natur og det dyreliv som finder sted udenfor bygrænserne. Derfor ved de heller ikke hvor fantastisk det danske dyreliv rent faktisk er. Det kan de dog se med deres øjne, hvis de kommer en weekend ud på landet og tæt på naturen.

Stress helt af inden returen til hverdagen 

Stress er en stor del af mange danskeres hverdag. Vi bruger så meget tid på vores job og vores uddannelse, at vi i højere grad bliver stressede. Dette er især hårdt for forældre, da de også har et job, når de kommer hjem fra arbejde. Dette kan et weekendophold med børnene i den idylliske danske natur dog i høj grad hjælpe med.

Man er aldrig for lille til at være aktiv

Hvis du har et lille barn, så er det bare på med en god ulddragt og op i klapvognen, så kan naturen opleves derfra. Den danske natur kan så meget og er så meget, så det er bare med at bruge den.