Sørg for den mentale sundhed med at afbræk fra hverdagen

Sørg for den mentale sundhed med at afbræk fra hverdagen

august 15, 2019 Slået fra Af redaktionen

Hvis man går i en stressende hverdag og jager igennem sine gøremål, så kan der være god grund til, at man gerne vil have et pusterum herfra. Det er med til at sørge for, at ens niveau af stresshormonet kortisol sænkes i kroppen og på den måde kan man sørge for, at man ikke befinder sig i en katabol tilstand, hvor man mobiliserer kroppens resurser – herunder muskelprotein. Det er altså en måde at sørge for, at man kan restituere bedre og at man får større velvære.

Få en på opleveren

Når man skal beslutte sig for, hvor dette afbræk skal gå hen, så er der rigtigt mange forskellige destinationer, som man kan overveje. For mange vil de gerne opleve en anden kultur og se en masse fed natur. Andre kan måske bedre lide at dase ved poolen, men hvis man har lidt krudt i røven, så er det bedre at overveje noget som f.eks. en rejse til Afrika. Her kan man beskæftige sig med alt lige fra safarirejser til en badeferie og det store kontinent rummer mange forskellige områder såsom Seychellerne, Kenya, Cape Town i Sydafrika, Zanzibar, Tanzania og Det Indiske Ocean.

Her kan du få hjælp til at planlægge

Det er ikke sådan lige at finde ud af, hvordan man kommer sikkert og effektivt rundt i lande som man ikke kender. Det er derfor en god idé at få hjælp af professionelle, hvis man gerne vil på en rejse til Afrika. Det mest populære er nok en safarirejse, fordi man oplever en masse spændende dyr og natur på en safari med en kompetent guide. Man kan se mange naturprogrammer, men det slå ikke det man kan se i virkeligheden. Følg linket i teksten og se, hvor i gerne vil hen på dette smukke kontinent, som bugner af oplevelser og nye kulturer.