Slip hunden løs med ro i sindet

Slip hunden løs med ro i sindet

marts 11, 2020 Slået fra Af redaktionen

Gåture er en fast bestanddel af den daglige aktivitet, hvis man har hund i hjemmet. Den skal luftes et par gange om dagen, hvis man ikke bare lukker den en tur ud i haven. Vi vil dog altid råde til, at man tager sig tiden til at gå nogle gode ture – både for hundens skyld, men i særdeleshed også for ens egen skyld. Det er noget, som begge parter så absolut har behov for, for at have overskud i både krop og sind.
Men når du går tur med din hund, ved du, at den skal have et hundetegn i sit halsbånd. Løber hunden væk, er det altafgørende, at man kan finde frem til dig som ejermand gennem dette hundetegn. Ellers står vedkommende, som har fundet din hund med håret i postkassen.

Det er meget forskelligt, hvad folk vælger at få indgraveret i hundens tegn. Nogle vælger blot at skrive navnet på sin hund, hvor andre vælger at skrive navn, adresse og ejermand. Vælger man sidstnævnte løsning, kræver det af gode grunde, at der er godt med plads, så det hele kan komme med.
Men et hundetegn er ret relevant, hvis du vælger at slippe din hund løs på en åben mark eller lignende, hvor han eller hun kan løbe frit og uden snor. Skulle uheldet være ude, og du ikke kan kalde dit kæledyr til dig, kan andre altid finde frem til dig gennem tegnet i halsbåndet og bringe hunden tilbage i god behold.
Det kan være med til at skabe lidt ro, når I er ude og gå tur. Går dine børn med hunden, har du måske også mere ro i maven, at den har et tegn i halsbåndet, hvis den i værste fald skulle finde på at løbe fra dem.

Du kan finde et fint udvalg via linket i artiklen her.