Sådan holder du formen til fester

Sådan holder du formen til fester

februar 12, 2019 Slået fra Af redaktionen

Det kan være svært at holde den slanke linje, til årets julefrokoster eller fester generelt. Der er ofte en kæmpe menu eller buffet, som virkelig kan ødelægge træningen du skal op til mandag morgen. Hvad gør du hvis du skal i byen med veninderne, men ikke vil drikke alt det hårde arbejde væk på en aften? Læs med her, hvor vi gennemgår de ”sunde” valg, som du kan benytte dig af til alle fester.

Maden

Du sidder ved bordet til familiefesten, og farmor er ved at dække bordet med den ene fede ret efter den anden. Hvis du skal overleve festmiddagen, så er du nødt til at aftale nogle forhåndsregler med dig selv. En god regel er at overveje mængden af mad. Det er ikke ulovligt at spise usundt, og specielt ikke til vigtige arrangementer. Hvis du indtager det usunde mad i mindre mængder, kan du nå at smage flere ting uden at få dårlig samvittighed. Derudover så handler det om at sammensætte din tallerken. Der vil altid være en form for salat, rugbrød eller andet, som ikke er så fedtholdig. Det skal du udnytte ved at sammensætte din tallerken med meget af det ”sunde” valg, og derefter tage mindre portioner af det usunde. På den måde tillader du dig selv at spise lidt af det usunde, fordi du nemlig har taget meget af det sunde, så bliver du hurtigere mæt, uden at have spist for meget af det usunde.

Drikke

Det kan være svært at skulle tage på bytur med veninderne eller vennerne, hvis man har nogle mål man meget gerne vil nå med træningen. Men du kommer bare aldrig langt med din træning eller din velvære, hvis du glemmer familie og venner, fordi du skal være sund og træne. Derfor er det vigtigt at slå sig løs engang imellem, og du kan sagtens slå dig løs, uden at sætte dig selv flere uger tilbage. Der findes et meget nemt trick til alkohol og sundhed, du skal bare holde dig til den hvide alkohol. Du skal undgå for mange brus og sukkerholdig drikke. Du kan blandt andet blende dine egne drinks af frugter. Så kan du lave vodka juice uden den er fyldt med for meget tilsat sukker.

Aktivt event

Hvis du skal holde festen selv, så kan du overveje at hyre et eventbureau. Et eventbureau har mange forskellige muligheder og forslag til hvordan du kan implementere sunde valg til din fest. Det kunne være aktiviteter hvor man får lidt motion. Det kan være der skal nogle sunde retter i menuen.