Planlæg en god firmaudflugt

Planlæg en god firmaudflugt

september 22, 2019 Slået fra Af redaktionen

Har du nogensinde spekuleret over, hvor mange dage dine medarbejdere rent faktisk tilbringer på kontoret? Der er nemlig ikke tale om få! Nu er kontoret, eller virksomheden i det hele taget, naturligvis også det primære sted, dine ansatte bør opholde sig, men det betyder ikke, at nye stimuli ikke kan være positive.

Og selvom du måske tænker, det nok mest er positivt for de ansatte og ikke virksomheden, så er der faktisk gevinster for alle parter. Forskning viser nemlig, at jo bedre sociale forhold vi har med vores kollegaer, jo højere grad af trivsel eksisterer der i virksomheden – og trivsel påvirker din produktion positivt.

Firmaudflugter – bløde værdier, der giver afkast

Firmaudflugten falder ind under de såkaldte bløde værdier i virksomhedsteorien. Men det gør det bestemt ikke til en ting, der bør undlades eller negligeres. Firmaudflugter skaber nemlig sammenhold, som skaber kommunikation og er udgangspunktet for de gode resultater.

Tænk blot på, hvor meget f.eks. Forsvaret arbejder med team building øvelser. Det gør de, fordi de har med en kerne af personer at gøre, som skal udrustes til at fungere som en enhed og fungere i harmoni. På samme måde skal dine ansatte fungere sammen – og selvom der ikke er tale om krig, er det væsentligt, kommunikationen glider og der arbejdes mod de samme mål. På den måde stiger det produktive kapacitet hos den enkelte medarbejder – og det giver flottere tal på bundlinjen.

Hvordan skal man planlægge udflugten?

Før det første kan det være en god idé at planlægge en udflugt, der netop er planlagt for at styrke sammenholdet og samarbejdet. Det kan man typisk gøre ved at besøge specialister inden for team building. Skal man fragte mange ansatte, skal man blot hyre en bus til turistkørsel, så er det let at ankomme i samlet flot, ligesom man undervejs kan forklare de spændte medarbejdere, hvad der er i vente – særligt hvis man har været sparsom med informationerne frem mod dagen for at skabe øget spænding.

Husk dog at det ikke kun behøver at være team building, som er i fokus. Man kan også lære sine kollegaer at kende ved at grine og have det sjovt sammen, mens man indspiller en firmasang, danser, laver mad sammen eller måske bruger dagen på rollespil? Mulighederne er mange, undskyldningerne er få: der er alt god grund til at komme ud og styrke de ansattes sammenhold.