Man skal ikke undervurdere en gåtur

Man skal ikke undervurdere en gåtur

juni 26, 2019 Slået fra Af redaktionen

Alle ved nok at motion er sundt, og at vi bør dyrke motion i minimum 30 minutter om dagen og meget gerne mere. Alligevel er der mange danskere, der ikke får gjort det. Der kan naturligvis være mange grunde til dette. Mange får det ikke gjort, fordi det er for hårdt eller det ikke lige passer ind i et travlt skema. Udover at gå i fitnesscenter, er en af de måder vil danskere foretrækker at få vores motion på ved en løbetur.

Her er der nogen, der står af. At løbe kan være hårdt, især hvis man ikke er vant til det. Hvis man kun løber et par gange, og ikke er vedholdende, vil man sjældent få en succesoplevelse med det. Derfor er der også mange, der vil være hurtige til at springe fra igen. Et sted hvor mere eller mindre alle kan være med, er når det kommer til at gå en tur.

For selvom man forbrænder mere ved at løbe, da man får pulsen op, så skal man bestemt ikke undervurdere effekten af en god gåtur. Især hvis man går i et tempo, der få pulsen har det en rigtig god effekt for forbrændingen. Faktisk er der faktisk mange gode grunde til at gå frem for at løbe.

Fordele ved at gå fremfor at løbe

For det første kræver det ikke noget at komme igang. Det kræver ikke at man i forvejen er i god form, da alle kan kaste sig ud i en gåtur, uden at bliver overbelastet. Mange får skader, når de begynder at løbe, fordi det belaster muskler, led og scener. Er man i dårlig form, kommer man lettere til skade. Dette sker ikke ved en gåtur.

Det er lettere at sætte sig op at skulle gå en tur. Man kan tage en lydbog i ørene og gå derudaf. På den måde kan det blive en naturlig del af ens aktive hverdag, at man lige går en tur, mens man lytter i 30-45 minutter til en bog. Dette er let sværere, hvis man løber.

Endnu en positiv ting er, at det ikke nødvendigvis kræver udstyr at komme i gang. Selvfølgelig er det en fordel med et par gode løbe, og noget godt sportstøj, men det er ikke en nødvendighed. Et par sneakers og noget helt almindeligt tøj er rigeligt til at komme i gang.