Isoler dit hus med glasuld

Isoler dit hus med glasuld

november 10, 2019 Slået fra Af redaktionen

Isolering med omtanke

Det er vigtigt at dit hus er godt isoleret og der er mange måder at gøre det på. Isoleringen holder på varmen i de kolde måneder og skaber en behagelig temperatur, når vi støder på hede og solskin. Isoleringsmaterialet kan bestå af mange forskellige ting bl.a. flamingo, papir, sten og glas. Det kan være svært at gennemskue, hvilken en du skal vælge. Glasuld isolering er populært, fordi det er en af de bedste varmeisolerende byggematerialer, men hvad er det egentlig? Vi vil selvfølgelig gerne have det bedste, men det skal også være til den rigtige pris.

Hvorfor vælge glasuld?

Glasuld laves bl.a. af sand, kalk og glasskår, der omdannes til fibre og bindes sammen af et bindemiddel. Der findes flere forskellige former med forskellige egenskaber som kan bruges til vægge, tagkonstruktioner, loft eller hulmure. Er du klimabevidst, kan glasuld fås med op til 75% genbrugsglas. På den måde bliver glasskårene genanvendt i stedet for at gå til spilde. Sten, grus og sand er nogle af de begrænsede ressourcer, som vi ofte glemmer, når klimadebatten blusser op. Find glasuld til boligen her eller tag et kig på de tre fordele og ulemper nedenunder.

Fordele ved glasuld:

  • God isolering

  • Genbrug

  • Bearbejdeligt

Ulemper ved glasuld:

  • Kan irritere øjne og hud

  • Støver

  • Må ikke komme ud i indeklimaet

Balancer pris og kvalitet

Ligesom med alt andet kommer isolering også i forskellige kvalitetsniveauer og prisklasser. Afsæt tid til at finde ud af hvilken type isolering du skal bruge, så du kan sidde trygt og godt i din bolig, selv når vejret skifter. En ny bolig er et stort projekt, og dine valg har betydning for fremtiden. Et kompromis med kvaliteten kan resultere i et dårligt og tungt indeklima eller dårlig økonomi, hvor pengene ikke kun ryger ud ad vinduet. Skal huset sælges pynter et godt energimærke også på prisen. Det kan godt svare sig at gå efter noget holdbart, uden at betale ekstreme summer. Så spring ud i boligeventyret, brug din sans for at gøre en god handel og tag de uforudsete udfordringer med oprejst pande.