Ingen motion uden søvn

Ingen motion uden søvn

juni 12, 2020 Slået fra Af redaktionen

Det siger sig selv, at det er svært at dyrke motion og få noget ud af sin træning, hvis man ikke sover ordentligt om natten. Dine muskler har brug for at restituere, og det sker primært under søvn, så det er næsten umuligt at forbedre sig uden god søvn. I dag er der desværre flere danskere, der har problemer med nattesøvnen, og det er rigtig ærgerligt. Men der er heldigvis også flere ting, du kan gøre for at komme til at sove bedre. I denne guide kan du få råd og idéer til, hvordan du kan komme på toppen af din nattesøvn igen.

Derfor sover vi dårligere

Der er flere bud på, hvorfor mange danskere har svært ved at sove. En del af forklaringen kunne måske lyde på, at mange af os lever et meget hektisk liv med masser af deadlines på arbejdet. Samtidig er der en udbredt forventning om, at man skal præstere på stort set alle parametre i livet, både på job, uddannelse og over for arbejde og familie. Derfor kan det være svært at finde ro om aftenen, og mange kender sikkert også til at ligge vågen om natten, fordi tankerne ræser derudaf med 100 kilometer i timen. Hvis man samtidig har problemer med at lægge telefonen fra sig, inden man skal sove, kan det blive endnu sværere.

Hvad kan du gøre?

Der er heldigvis en række ting, du kan gøre, hvis du igen-igen ligger i sengen ude at kunne få ro i hovedet. Et godt råd er faktisk at sørge for at få motion igennem dagen, så du får brugt din krop. Du skal dog passe på med at træne alt for hårdt lige før sengetid. I stedet for at få dig ned i gear, kan det få din krop op at køre igen, så det kan ikke anbefales. Forsøg dig hellere med noget lidt mere stille og roligt, for eksempel yoga.

Køb en ordentlig seng

Noget af det allervigtigste for at få en god nattesøvn, er dog at have en god seng. Det går ikke uden, og der er heldigvis flere steder, hvor du kan købe lige så mange senge og madrasser, som dit hjerte begærer. Delfinsegnecenter.dk er et rigtig godt bud på et sted, hvor du kan finde alskens soveudstyr i fremragende kvalitet. På Delfinsengecener.dk kan du samtidig finde varerne online, så du kan shoppe nye møbler til soveværelset direkte fra din egen bolig.

Spar på elektronikken

Et andet godt råd til at undgå søvnløse nætter er, at skrue lidt ned for elektronikken. Mange mennesker bruger rigtig meget tid online hver eneste dag, og derfor er det en fordel at lade skærmene ligge, inden du skal sove. På den måde bliver det meget nemmere for dig at sove igennem, fordi det blå lys fra skærmene ikke forstyrrer. Så kan du sagtens tage dig en god løbetur eller noget lignende dagen efter uden at føle dig træt og modløs. Motion kan igen blive noget at se frem til.