Ideer til en aktiv efterårsferie med børnene

Ideer til en aktiv efterårsferie med børnene

november 4, 2019 Slået fra Af redaktionen

Skoleåret er for alvor i gang. Hverdagen suser afsted med lange skoledage, lektier og fritidsaktiviteter. Ofte føler både børn og voksne, at de ikke har tid til at være sammen som familie i hverdagen. Derfor er der god grund til at afsætte skolernes efterårsferie til familien. Da har I nemlig tid til at være sammen, og gør de ting I holder af at lave. Er I en familie der kan lide at være aktiv? Så læs med herunder hvor du får to gode bud på sjove aktiviter, du kan lave med dine børn i efterårsferien.

Vær kreativ sammen

Mange børn elsker at udfolde sig kreativt. Det sætter gang i deres kreative tankegange, og barnet får virkelig lov til at udfolde sig på sin egen måde. De fleste voksne har også en kreativ side, som for manges vedkommende, bliver gemt godt af vejen. Brug derfor efterårsferien på at lave kreative projekter sammen med dine børn. Lær dine børn at strikke. Leg med ler eller køb modellervoks og form sjove fantasidyr. Køb modellervoks fra Børnenes Kartel hvor du også finder forme, så I kan udstikke figurer.

Udforsk jeres lokalområdet

I de fleste lokalområder udbydes der underholdende aktiviteter i løbet af efterårsferien. Undersøg hvilke muligheder I har i dit lokalområde. Måske holder biblioteket kulturnat? Eller har museet en udstilling, som både børn og voksne vil synes om?

Derudover kan I også tage på udflugt ud i naturen omkring jer. Pak en madkurv og nogle lune tæpper og kør ud i naturen. Er det længe siden, at I har været ved havet? Eller måske ligger der en skov i nærheden af, hvor I bor, som I aldrig har besøgt. I mange skove finder I også gode legepladser, hvor børnene kan lege. Tag et kig I jeres lokalområde hvor I sikkert finder mange sjove aktiviteter, I kan lave sammen i efterårsferien.