Hvorfor er LEGO sundt af lege med for børn

Hvorfor er LEGO sundt af lege med for børn

oktober 11, 2022 Slået fra Af redaktionen

Måske forstår du ikke helt hypen omkring LEGO. Hvorfor ejer næsten hvert eneste barn i Danmark en pakke LEGO? Og hvorfor er ønskelisten altid fyldt med de nyeste LEGO pakker? Er LEGO så meget bedre at lege med end alt muligt andet legetøj? Nej det er det nødvendigvis ikke. Faktisk er hele konceptet med fri leg både godt og sundt for dit barn. LEGO er bare et rigtig godt redskab til skabe rammerne for, at der kan leges frit. Følg med her for at læse om fordelene ved at lege med LEGO.

Empati

Der udvikles blandt andet færdigheder inden for det at kunne mærke empati for andre mennesker. Dit barn får muligheden for at kunne leve sig ind i anden karakter med et helt andet liv og oplevelser med glæde samt sorg. Således kan og vil dit barn langsomt udvikle sine evner til at forstå hvad andre mennesker føler og sætte sig i ind i, hvordan det enkelte menneske har det i en given situation. For eksempel ser man det hos LEGO friends, hvor det er bygget op omkring det at være venner og netop at skulle forholde sig til hinanden.

Kreativitet

Specielt LEGO med de uendelige byggemuligheder giver anledning til, at dit barn kan udforske og eksperimentere med forskellige byggemetoder og farvesammensætninger blandt andet. Således giver det dit barn mulighed for at skulle tænke selv og følge deres egen intuition. Dog følger der stadig en byggevejledning med i pakkerne, hvis dit barn bedre kan lide at bygge efter det, hvilket alligevel betyder, at finesse og øje for detaljer udvikles.

Samarbejde

Derudover er LEGO også legetøj, man kan være flere børn om at lege med sammen. Og igennem leg med andre jævnaldrende vil dit barn opleve at finde på fælles ideer, lære at dele, samarbejde og tænke over de andre børns perspektiver.