Hvordan slapper du af efter en aktiv dag?

Hvordan slapper du af efter en aktiv dag?

juni 26, 2023 Slået fra Af redaktionen

Mange har ofte travle arbejdsdage eller skoledag. Derudover skal mange ofte noget efter disse aktiviteter. Måske du skal handle ind, spille golf, hente børnene i fritidsinstitutionerne eller noget helt fjerde. Dagene flyver afsted, så nogle gange kan det være vigtigt for dig at tage det stille og roligt, så du slapper af en gang imellem.

Tag en slapper på sofaen

Skal du slappe rigtig af, kan du tage en slapper på sofaen. Nogle gange skal du måske tvinge dig selv til at huske at slappe af, og dette kommer for mange helt automatisk til ved at synke ned i sofaen. Om end det er ti minutter eller to timer kan det være rart for dig at lade kroppen hvile lidt, så du har energi til resten af dagen. Hvis du ikke har et sofabord endnu, hvor du kan stille dine pausesnacks på, så kan dette være en god idé at tilføje til sofaafslapningsområdet. Et sofabord kan købes her online, eller du kan købe et brugt eller i en fysisk butik.

Mediter og træk vejret

En måde at blive god til at slappe af på, især hvis du skal tvinge dig selv til det, er ved at meditere. Ved meditation skal du være fuldt fokuseret, og evt. lytte til hvad guiden siger. Der findes nemlig apps og videoer, hvor erfarne personer guider dig gennem processen, så du kan slippe tankerne og slappe af. Du fokuserer bl.a. på at trække vejret helt ned i maven, hvilket kan være en positiv ting, da vi har en tendens til at glemme dette i hverdagen.

Lad musklerne slappe af med et varmt bad

Du kan nemt blive opspændt i kroppen i løbet af en travl dag. Derfor kan et dejlig langt, varmt bad være godt for dig og dine muskler. Bad-tid er nemlig mig-tid til din afslapning.