Hvad skal du bruge til hjemmetræning?

Hvad skal du bruge til hjemmetræning?

april 20, 2020 Slået fra Af redaktionen

Det er efterhånden mere end en måned siden, at Statsminister Mette Frederiksen lukkede landet ned. Restauranter, caféer, massører, tandlæger og meget andet, heriblandt ikke mindst fitnesscentre har nu været lukket i en måned. Mandag den 20. april begynder der er at blive lempet et smule, og eksempelvis frisører og lignende kan åbne op under skærpede omstændigheder.

To brancher der stadig må vente tålmodigt er restaurationsbranchen og fitnesscentre, der stadig ikke må lukke deres medlemmer ind. Når man træner er man ofte rimelig tæt sammen, og det bliver svedt og prustet, hvilket naturligvis gør det til et meget smitteligt sted. Det er med andre ord ikke så underligt, at der er lukket ned. Det kan også betyde, at der er ret lange udsigter til at de åbner igen.

Gang i hjemmetræningen

Det har også betydet, at der i den grad er kommet gang i hjemmetræningen i de danske hjem rundt omkring. Motionscykler er fundet frem, og det samme er gamle håndvægte, yogamåtter og lignende. Hvis man kigger på diverse hjemmesider, der sælger træningsudstyr til hjemmet, vil du også finde mange udsolgte produkter, da efterspørgslen aldrig har været højere.

Der er også meget der tyder på, at der kommer til være en generel stigende efterspørgsel, da der vil være mange, der ikke er trykke ved at vende tilbage til deres centre, når de engang åbner igen.

Hvis du går og overvejer at skulle have gang i et lille hjemmecenter, så er her nogle gode råd til hvad du skal afskaffe dig.

Styrke

Du bør med det samme få fat i nogle håndvægte, men derudover kan det også være en god ide med en vægtstang og nogle skiver, så du kan justere vægten. På den måde kan du træne endnu flere muskelgrupper effektivt. Det kan være en rigtig god ide at anskaffe sig noget fitnessgulv eller gummiplade som dette. Tungere vægte kan hurtigt sætte sine spor i et trægulv. Bor du i en lejlighed med underboer, vil de helt sikkert også sætte pris på dette.

Et andet godt redskab er træningselastikker. De fylder intet og er gode til din træning, og selvom det måske ikke lyder så hårdt, så vil du nok blive overrasket, hvis du ikke er vant til at bruge dem.

Cardio

Det er naturligvis begrænset, hvad man har plads til i hjemmet, men hvis det er muligt bør du anskaffe dig noget, der styrker din kondition og giver lidt motion. Det kan være en en motionscykel, romaskine eller crosstrainer, som er de mest tilgængelige. Du kan naturligvis også tage den lette og billige løsning og løbe dig en tur eller tage cyklen ud på landevejene.