Hvad kræver det at blive massør? Her er alt, du skal vide om massøruddannelsen

Hvad kræver det at blive massør? Her er alt, du skal vide om massøruddannelsen

november 13, 2019 Slået fra Af redaktionen

Dette er sponsoreret indhold

En massør hjælper med at behandle ømme og overanstrengte muskler og led gennem massage. Det kan både være i forbindelse med sport, en forkert bevægelse eller hvis du blot har ligget forkert om natten. Massagen har en afslappende virkning på kroppen, som går ind og løsner ømhederne. Hvis du gerne vil lære mere end bare basal massage til husbehov, og måske drømmer om at arbejde som selvstændig massør, så kan du tage en massøruddannelse. Her vil vi tage udgangspunkt i massøruddannelsen hos Lasota, som findes i både Jylland og på Sjælland.

Massøruddannelsen kort fortalt – Krav, opbygning og eksamen

Uddannelsen som lægeeksamineret massør er en kort grunduddannelse, som både kan bruges af uddannede behandlere eller på fritids eller deltidsbasis. Her lærer du at komme muskelspændinger, anspændthed og andre skavanker til livs gennem massage. Lasota Terapi Akademi tilbyder massøruddannelsen flere steder i landet: I Fredericia, København og Nørresundby. Her vil du få undervisning på rigtig højt fagligt niveau, da akademiets læger ikke blot deltager til eksamen, men også står for undervisningen i de forskellige fag og fører tilsyn med uddannelsens niveau, så du er sikret høj kvalitet og læring. Stortset alle kan starte på uddannelse som lægeeksamineret massør, men det er et krav, at du kan forstå og læse dansk, da undervisningen foregår på dansk. Uddannelsen er egenbetalt, men med i prisen får du foruden undervisningen, eksamener og eksamensbevis både bøger, opgavehæfte, skriveredskaber og mapper. Derudover bliver de nødvendige materialer til den praktiske udførsel også stillet til rådighed, såsom massageolier og -cremer. Uddannelsen afsluttes med eksaminer i det, du har lært i undervisningen, og har du deltaget aktivt i undervisningen skal du nok bestå. Tidligere har både ordblinde, døve og blinde gennemført uddannelsen til massør, så der er intet at frygte, hvis blot du gør en indsats.

Hvor lang tid tager det? 

Uddannelsen til massør udbydes på både hverdags- og weekendhold med undervisning to gange i ugen eller hver anden weekend over en periode på seks måneder. Det betyder i praktisk, at du sagtens kan tage uddannelsen ved sin af dit fuldtidsarbejde, hvis du arbejder målrettet efter det. Mængden af forberedelse varierer, men du har altid et fuldt kompendium og fagplan, som viser hvad du skal nå til de pågældende undervisningsdage. Samtidig er der både Facebook-gruppe, elevintra og studiegrupper, som kan hjælpe dig med at forberede dig og læse op, ligesom skolens faciliteter står til rådighed. Undervisningen bliver også ofte filmet og delt, så du stadig kan følge med i tilfælde af sygdom.

Hvad er mine fremtidsmuligheder?

Som uddannet massør kan du både opstarte egen klinik eller bruge uddannelsen som springbræt til optagelse på studier som kiropraktor, læge eller fysioterapeut. Du kan også bygge ovenpå ved at videreuddanne dig til IST eller Columna terapeut. Mere end 65% af de uddannede massører arbejder med faget, men jo højere uddannelse desto større sandsynlighed er der også for arbejde efterfølgende og endda til en bedre løn. Så hvis du har interesse i massørfaget, er der al mulig god grund til at tage påbegynde uddannelsen.