Genoptag din aktive hverdag efter årebetændelse

Genoptag din aktive hverdag efter årebetændelse

december 15, 2019 Slået fra Af redaktionen

Efter man har været ude for en ulykke eller en sygdom, kan det være svært at starte sin aktive hverdag op igen. Det kan være, at du har oplevet det? Så nikker du nok genkendelse til udfordringen, der er deri. En af de behandlinger, det kan være svært at genoptage sin aktive hverdag efter, er årebetændelse. Årebetændelse er en sygdom, der også er kendt under navnet åreknuder. Det er, at der lige under huden ligger nogle blodårer, der er udvidende og slyngende. Du kan ofte se dem gennem huden, hvor de buler lidt ud. De er dog sådan set ikke farlige. Se symptomer på årebetændelse og find ud af, om du måske har det.

Den aktive hverdag med åreknuder

Selv om der ikke er mange, der får voldsomme problemer med åreknuder, kan det stadig godt gå ind og påvirke din aktive hverdag. For det mest bliver folk kun påvirket af det udseende, som åreknuden giver i låret eller læggen, hvor de opstår. Åreknuderne mærkes oftest kun, når du står op eller bevæger dig. Det kan på den måde gå ind og påvirke din aktive hverdag, hvis du bliver generet af åreknuden, eller at det i værste ende gør ondt at bevæge dig og bruge din krop.

Vær selv med til at gøre en forskel

Det er sjældent, at der er behov for en behandling, når man snakker om åreknuder, og dog bliver ca. 10.000 danskere hvert år behandlet for det. Det kan være, fordi de oplever stort ubehag eller ikke bryder sig om udseendet. Noget, du selv kan være med til at gøre, hvis du ikke vil skride til behandling af åreknuder, kan være:

At undgå arbejde, hvor du står eller sidder stille i længere tid ad gangen.

Undgå at stå stille i længere tid.

At lægge benet eller hæve det, når du sidder ned.