Fra aktiv til effektiv

Fra aktiv til effektiv

september 17, 2019 Slået fra Af redaktionen

Der findes stort set ikke nogen virksomheder, der ikke kan blive mere effektive end de er på nuværende tidspunkt. Der er stort set altid plads til forbedringer. Dette gør sig både gældende for større velsmurte virksomheder med tusindvis af ansatte og mindre virksomheder med kun et par stykker.

Selvom de ansatte med stor sandsynlighed er aktive hele dagen, hvis det ellers er de rigtige ansatte, så betyder det ikke at de er effektive. Det kan naturligvis skyldes de ansatte, men i mange tilfælde, er det ikke den enkeltes skyld. Det handler i langt højere grad om, at den tid der bruges kunne være brugt mere effektivt.

Data er kongen

Du har nok læst om hvor meget data bliver brugt til i verden idag, og data er ubeskrivelig mange penge værd. Det handler dog om at have den rette data, og ikke mindst at vide, hvordan man skal bruge den.

At have tidsregistrering i et firma, er noget, som der er mange, der har en holdning til. Nogen kalder det overvågning, men andre ser det som noget helt naturligt. Den data virksomheder får ind, når deres ansatte registrerer alt deres tid, er nærmest uundværlig, hvis man vil have de optimale muligheder for at optimere.

Ved at bruge tidsregistrering som dette, har den øverste ledelse, eller hvem der nu planlægger og vurdere mulighed for at se hvad tiden bliver brugt på. Der er rigtig mange virksomheder, der taber penge ved at sælge produkter eller ydelser for billigt. Ganske enkelt fordi de undervurderer, hvor lang tid det tager at producere eller levere den pågældende vare eller ydelse. Ved at have registreret tid over en længere periode, har man den data der skal til for at kunne præcist, hvad tidsforbruget – eller i hvert fald plejer at være.

Så uanset om man vil det eller ej, så spiller data bare en større og større rolle i vores liv. Privat så vel som professionelt.