Forbliv aktiv på arbejdet med ét enkelt råd

Forbliv aktiv på arbejdet med ét enkelt råd

oktober 28, 2019 Slået fra Af redaktionen

Millioner af os har jobs, der kræver, at vi sidder ved skrivebord eller omkring konferenceborde i flere timer om dagen. Mange sundhedsrisici er forbundet med at sidde ned i længere perioder – men hvordan forbliver vi aktive på arbejdspladsen? Vi finder ud af det.

Når du tilegner dig et arbejde – hvad enten det er et fast fuldtidsarbejde eller om der er tale om et midlertidigt arbejde, du har fået gennem et vikarbureau, er det nok ikke lige virksomhedens pågældende aktivitetsniveau, der er det første du sætter dig ind i. Men det burde du måske!

Noget så enkelt som at stå op nu og da, mens du er på arbejde, kan hjælpe med at begrænse de relaterede sundhedsrisici ved at sidde for længe.

En undersøgelse konkluderede for ikke ret længe siden, at kontoransatte skulle stå op i mindst 2 timer i løbet af deres arbejdsdag, med det mål, der til sidst nåede 4 timer, for at nedbryde langvarig siddeplads.

Forskere mener, at inkorporering af stående og gående adfærd i arbejdsdagen kan være mere praktisk for arbejdstagere end målrettet motion.

Anbefalet arbejdsbaseret stående adfærd inkluderer:

  • stående eller let aktivitet i 2-4 timer i arbejdstiden for arbejdstagere, der for det meste er skrivebordsbaseret
  • ved hjælp af hæve/sænke borde eller stående arbejdsstationer til regelmæssigt at opbryde siddebaseret arbejde
  • undgå langvarig statisk arbejdes, som kan være lige så skadelig som at sidde for længe
  • ændr ofte kropsholdning for at forhindre potentiel muskel- og knoglesmerter og træthed

Flere og flere virksomheder vedtager brugen af ​​hæve/sænke skriveborde, da flere og flere eksperter anbefaler dette.

Senest har et universitet i Iowa opdaget, at medarbejdere, der havde hæve/sænke skriveborde, brugte 60 minutter mere stående om dagen og forbrændte op til 87 flere kalorier sammenlignet med deres siddende kolleger. Dette beløb kan vise sig at være betydningsfuldt i bekæmpelsen af ​​fedmeepidemien, bemærker forskerne.