Fem tips til din motionsrutine

Fem tips til din motionsrutine

oktober 31, 2021 Slået fra Af redaktionen

Sundhed afhænger af flere forskellige ting. Hvis du gerne vil passe godt på din krop, er det dog først og fremmest sørger for regelmæssigt at hoppe i motionstøjet. Nedenfor giver vi dig fem tips til din motionsrutine.

Find den rette motionsform

Motion findes i mange former. Hvor nogle mennesker holder af at dyrke ekstremsport, er andre mere til rolige motionsformer som for eksempel pilates. Den rette motionsform kommer i høj grad an på, hvad du gerne vil opnå med din træning. Vil du gerne tabe dig, er løbetræning et godt sted at starte. Ønsker du større generel velvære og kropslig fleksibilitet, kan en kombination af meditation og yoga være det rette for dig. Og kunne du godt tænke dig at opbygge din muskelmasse, er crossfit dit bedste bud.

Læg en motionsplan

Det er ikke altid nemt at finde træningsmotivationen frem. Derfor er det altafgørende, at du planlægger din træning. Læg en fast motionsplan, som du kan tilpasse i forhold til dit ugentlige skema. Og husk at det bliver nemmere og nemmere at holde motivationen oppe, som du begynder at kunne mærke og se træningens resultater.

Hold styr på dine forventninger

Tålmodighed er en dyd. Desværre er det ikke en dyd, som særligt mange af os besidder. Hvis du har besluttet dig for at tabe 20 kilo, ser tiden sandsynligvis ud til at snegle sig af sted. 20 kilo kan ikke tabes på en uge. Hold styr på dine forventninger og vid, at du nok skal nå dit mål, hvis du er vedholdende nok.

Skriv en motionsdagbog

Dagbøger er ikke kun for børn. Og det kan være en rigtig god, at du fører en dagbog sideløbende med din træningsrutine. Notér dig, hvordan du har det i kroppen, når du har trænet. Du vil opleve, at der sker mere, end du egentlig tror, når du gennemgår dine tidligere træningsberetninger.

Hav udstyret i orden

Sidst men ikke mindst er det essentielt, at du har udstyret i orden. Sørg for at bruge de vægte, der passer til din krop og til din form. Find en god træningsmåtte. Og investér i noget ordentligt træningstøj. Ingen af os kan føle os motiverede til at træne, hvis vi træner i tøj, der ikke sidder, som det skal. Heldigvis findes der mange forhandlere af træningstøj, og det meste af tøj, du finder online, er tilmed til at betale. Start på Eyda.dk og kom godt i gang.