Få en aktiv dag på arbejdspladsen

Få en aktiv dag på arbejdspladsen

februar 26, 2020 Slået fra Af redaktionen

Hverdagen bliver lynhurtig meget triviel og stille. Hvis du arbejder på kontor, ved du, det kan være svært at finde tid til daglig motion, medmindre du cykler til og fra arbejde. Når man kommer hjem fra job, er der ofte børn, som kræver opmærksomheden, og det kan her være vanskeligt at få tid til træning eller sport, når først aftensmaden er overstået. Der er dog en fin mulighed for at få en smule fysisk aktivitet ind i hverdagen, når du sidder ved dit skrivebord dag ud og dag ind.

De få gange man går til og fra kaffemaskinen og toilettet har ikke nogen synderlig indvirkning på dit helbred, men får din arbejdsplads i stedet investeret i nogle hæve sænkeborde, vil du få muligheden for at få rejst dig lidt mere i løbet af arbejdsdagen, end du vil, hvis bordet er statisk og fastlåst i en bestemt højde. Det kræver selvfølgelig, at I, eller om ikke andet du, eksempelvis indfører nogle faste tidspunkter, hvor bordet hæves til en stående højde i stedet for at sidde ned hele dagen – ellers er der ikke meget mening i at have et hæve sænkebord.
Du kan i øvrigt finde et bredt udvalg af netop hæve sænkebord her, som er både til erhverv og privat. Det er som bekendt typisk samme type bord, man er på udkig efter til begge kontorer.

Har I behov for yderligere aktivitet i løbet af jeres arbejdsdag, kan I med fordel indføre daglige mavebøjning, armbøjning eller englehop, hvor I går flere sammen om at udføre de fysiske øvelser. Det bliver muligvis en fast del af jeres hverdag, og til sidst kan I slet ikke lade være med at hoppe rundt eller rode rundt på gulvet.
Der er også nogle virksomheder, der er begyndt at give deres medarbejdere en times betalt fitness hver uge. Det kunne måske også være noget for din arbejdsplads.