Derfor er kropsholdning vigtigt

Derfor er kropsholdning vigtigt

februar 28, 2019 Slået fra Af redaktionen

En dårlig kropsholdning kan være årsag til mange skader, smerter og træthed. Flere og flere af os, lider desværre af konsekvenserne ved en dårlig kropsholdning, fordi vi bruger så mange timer foran de elektriske apparater. Stillesidende arbejde er hårdt for kroppen, og specielt din ryg og nakke. Hvis du har en dårlig kropsholdning, så er det højst sandsynligt fordi du er meget inaktiv og for meget vægt. Læs videre og find ud af, hvordan du kan opnå en bedre kropsholdning, og undgå problemer der forringer din livskvalitet.

Arbejdsstilling

For at opnå en god kropsholdning skal man være opmærksom på det 24/7, nogle mennesker er kun opmærksomme når de træner. Men for at opnå det endelige resultat, skal man altså være opmærksom hele tiden.

Når du sidder ned, så skal du have fodsålerne placeret på jorden, med en 90 graders vinkel i knæene. Du skal også have en 90 graders vinkel, mellem numse og ryg. Herefter skal linjen gerne være naturlig hele vejen op.

Når du står op, skal du bøje lidt i knæene, og slappe af i mavemusklerne, på den måde fordeler kroppen vægten på ben og brystkasse.

Når du går, bør du kigge op og ikke ned, dette resultere i at du undgår nakkesmerter.

Når du sover, bør du ligge på siden, med dit knæ bøjet. Dette er den optimale stilling, så forsøg at fald i søvn i denne stilling. Derudover kan det betale sig at investere i en god madras og hovedpude.

Når du kører bil, skal du indstille sædet, så du kan sidde oprejst, uden at være foroverbøjet.

Tøjet

Idag findes der noget bestemt kropkorrigerende tøj, som kan være med til at justere din krop i en bedre position, så du slipper for at skulle være opmærksom på det hele tiden. Det kan være svært at huske hvordan du skal holde din krop hele tiden. Derfor kan du med fordel invester i holdningskorrigerende tøj her.