Der er mange former for terapi derude

Der er mange former for terapi derude

oktober 31, 2021 Slået fra Af redaktionen

Vil du gerne starte med at gå til terapi? I så fald er det vigtigt lige at være klar over, at der faktisk er rigtig mange former for terapi derude. Hvilken er den rette for dig? Og hvilken terapeut skal du vælge? Det kan være et vidt begreb og det er svært at finde ud af, når man skal i gang med det hele. Det kan være svært at overskue og i denne artikel giver vi derfor nogle gode råd til, hvordan du blandt andet kan finde frem til den rette form for terapi for dig.

Find den rette for dig

Hvordan finder man frem til den helt rette terapi for dig? Det kommer naturligvis an på, hvilket form for problem du har. Man kan for eksempel gå til en form for kognitiv terapi, hvis man har problemer med sine tanker. Det kan for eksempel være, at du har nogle meget uønskede og dårlige tankemønstre? Der er rigtig mange, som har negative tanker om sig selv og omverdenen. Og det påvirker naturligvis vores humør generelt.

Vil i bedre kontakt med din krop? I så fald kan det være en god ide at kigge nærmere på kropsterapi. Med denne form for terapi kan man netop komme i bedre kontakt med ens krop. Der er alt for mange af os, som har lært at ignorere de signaler, som vores krop sender til en. Hvornår var det sidste gang, at du lige var i kontakt med din krop? Hvis du har svært ved at give et godt svar på dette, så kan det måske være en form for terapi som du skal kigge nærmere på.

Det er en god ide at prøve at danne sig et overblik over de forskellige terapiformer, før man går i gang med terapi. Men det er ikke strengt taget nødvendigt. Du kan eventuelt række ud efter en vilkårlig psykolog og tag en snak med denne. Det er helt i orden at spørge psykologen, hvilken form for terapi de mener er bedst for en. Nogle gange kan psykologen selv tilbyde dette. Men andre gange vil de kunne videreføre dig til en, som meget bedre kan hjælpe dig.

Hvilken terapeut er den rette?

Selvom du har fundet frem til en bestemt terapiform, som du selv mener er den rette for dig, så har du stadigvæk spørgsmålet om, hvilken terapeut der er den rette. Terapeuterne gør naturligvis tingene på hver sin måde og de har også været deres sind. Der er simpelthen nogle, som man har bedre kemi med end andre.