Bliv klædt på til en aktiv efterårsdag

Bliv klædt på til en aktiv efterårsdag

september 27, 2019 Slået fra Af redaktionen

Efteråret er over os, og skyerne er tunge af regn. Efteråret forbinder mange med de gul-brune blade, der falder af træerne, svampe- og kastanjejagt i skoven og ikke mindst store vandpytter, som man kan hoppe i til stor fryd for familiens mindste.

Efteråret er både til solbriller og regntøj

Det er netop i efteråret, at det regner allermest i Danmark. Forklaringen ligger i at varme temperaturer og kolde vinde tilsammen danner skyer og dermed også regn. Især i september kan vi stadig være heldige og få lidt sensommersol på terrassen, hvor det er nødvendigt at finde solbrillerne frem – dog skal man passe på de køligere vinde. Netop denne kombination af lune temperaturer og kølige luftlag giver en øget fordampning af vand i luften. Det fører til en hyppigere dannelse af skyer, som indeholder regn, og så falder vandet som regn.

Aktive dage kræver god påklædning

Et godt gammelt ordssprog siger, at “der findes ikke dårligt vejr, kun forkerte klæ’r”. Og med mindre I vil sidde inde hele efteråret for at undgå at blive ramt af en dråbe vand, så kan vi kun anbefale altid at have regntøjet i tasken, når du og familien begiver jer ud i det danske efterår. Der er nemlig masser af ting, man kan give sig til. Sæt en dag af til at være aktive sammen i haven eller naturen. I kan fx finde regnorme, biller og kryb, hvis I graver lidt i jorden. Børnene elsker at gå på opdagelse i dyrenes verden – selv hvis det er de småbitte kryb, der gemmer sig under jordoverfladen. I kan også tage på en cykeltur med madpakker og kaffe på termokanden. Eller I kan tage i skoven og finde flere dyr, kastanjer eller svampe

Regntøj er et must i efteråret

Hvis du endnu ikke har investeret i et rigtig godt sæt regntøj, så kig nærmere på billigsport24.dk, som lige nu har tilbud på kvalitetsregntøj til hele familien. Regntøj, som er funktionelt, vandtæt, vindtæt og åndbart kommer du længst med. Du har ikke lyst til at afbryde en hyggelig skovtur med familien, fordi vandet er trængt igennem jeres regntøj. Gå efter et regnsæt med et vandsøjletryk på over 10.000 mm, som har tapede sømme. Vandsøjletrykket siger noget om stoffets vandtæthed (og 10.000 mm er det højeste!), og de tapede sømme sikrer, at vandet ikke trænger igennem i sømmene.