Aktive børn skal startes tidligt

juli 2, 2019 Slået fra Af redaktionen

Hvis du vil have aktive børn, som elsker at bruge sin krop ligeså vel som sin hjerne, er det en fordel at stimulere denne adfærd tidligt. Og det kræver, at du leder som det gode forbillede. Og faciliterer aktiviteter i forskellige dele af jeres hverdag.

Institutioner

Når du skal vælge daginstitution til dit barn, kan du vælge ud fra, hvor der er fokus på udeleg og aktiviteter. Det behøver ikke nødvendigvis være en skovbørnehave, hvis du og dit barn ikke er vild med natur. En institution kan sagtens have en plan for aktiviteter på daglig basis, uden at det behøver være i en skov. Men en skovbørnehave er også en rigtig god måde, at få dit barn ud i naturen på.

Hjemme

Hvis du vil starte dit barns glæde ved at være aktiv og udendørs må du sørge for at skabe omgivelser og muligheder for at være aktiv. Har I hus med have, er sandkasser, gyngestativer, klatrestativer osv. oplagte. Selv meget små børn har stor glæde af sandkassen, bare husk at få en med låg, så I ikke har en dejlig kattebakke for alle området fritløbende katte. Et gyngestativ kan fungere i mange år, hvis du bare skifter gyngerne ud undervejs.

Indendørs aktiviteter

Der popper flere og flere indendørs legelande op. Her er voksne som regel gratis, men børnene betaler for at komme ind. Hvilket giver mening, da det er ungerne der bruger faciliteterne. Her kan ungerne klatre, tumle og lege i sikre omgivelser med andre børn. Du skal naturligvis stadig holde opsyn, og kan endda deltage lidt i nogle af aktiviteterne.

Sammen

Der er også en stigende tendens indenfor motionsløb, orienteringsløb og OCR løb, at lave familievenlige løb, hvor du sammen med dit barn kan deltage i et løb, enten for et godt formål, eller bare for at være sammen. Er I meget aktive sammen er geo caching også en sjov aktivitet.

Giv dog også tid til stille aktiviteter. Ligesom du selv har behov for at tanke op mentalt, har dine børn samme behov. Er der plads til begge typer af aktiviteter får du også mere velafbalancerede børn.