Aktiv firmadag? Det skal du bruge!

Aktiv firmadag? Det skal du bruge!

september 24, 2019 Slået fra Af redaktionen

I Danmark har vi et rigt idrætsliv. Ikke bare privat, men endda som en del af vores arbejdskultur! Mange virksomheder er gode til at tilbyde deres ansatte forhold, der er medvirkende til at fremme en aktiv livsstil. Det er ikke mindst sket i lyset af, at forskning påpeger store sammenhænge mellem fysisk aktivitet og færre sygedage – hvilket kommer virksomheden til gode i sidste ende, alt imens individet også værner om helbredet.

Firmaer gør derfor alt fra at give motionstilskud til at have faciliteter til træning og aktive sportsdage! I dette indlæg skal vi se på, hvad det kræver for dig, der repræsenterer en virksomhed, at afholde en sund og aktiv sportsdag.

Program og konferencier

Når du planlægger en aktiv firmadag, skal du naturligvis varsle de ansatte i god tid, så opbakningen bliver størst mulig. Det sker typisk helt automatisk, da dagen typisk erstatter en almindelig arbejdsdag, men folk skal naturligvis have besked, så de kan forberede sig.

Derudover er det ofte en god idé med en konferencier, der kan styre dagens gang – særligt hvis I er en større virksomhed.

Denne person skal formå at skabe en god stemning og føre alle gennem en god, fælles opvarmning.

Tøj og opholdsområder

Der er nogle praktiske ting – foruden mad og drikke – der skal være styr på. Er der grupper eller andet, er det typisk en god idé med forskelligt tøj til de enkelte team. Uanset hvad, er det en god idé med en fælles T-shirt, der er med til at signalere sammenhold og desuden vil være et godt minde. Som bonus brander den endda firmaet, hvis den ansatte dyrker sport i den senere hen.

En sportsdag skal selvfølgelig også have en række praktiske faciliteter på plads. Det kan f.eks. være et større telt til spisning og ly i tilfælde af regnvejr, en mobil tribune, som de ansatte kan sidde på og overvære fra samt toiletforhold.

Mad og drikke

Når dine ansatte dyrker sport, opbygger de en god appetit for både mad og drikke. Her har du en god mulighed for at forkæle dem med noget lækkert, der samtidig genfylder depoterne, ligesom du kan fremhæve sund kost på en lærerig måde.

Overvej meget nøje, om der selv efter dagen skal være alkohol til stede, eller om det skal gemmes til en anden gang. Signalværdien her er væsentlig – og ofte vil det være bedst at holde et fokus på sundhed.

Præmier

Inden der siges farvel, skal der naturligvis sættes fokus på dem, der har vundet dysten. Selvom der er tale om venskabelige konkurrencer, tilfører præmier en god grad af vindermentalitet. Desuden vil der helt sikkert være nogle, der tager sådan en dag mere seriøst end andre, og hertil er det positivt at belønne de bedste på en sjov måde.

Hav dog altid trøstepræmier klar til resten af de ansatte, så alle er inkluderet og fejret. Det kan f.eks. være ved at overrække et deltagelsesdiplom, lidt lækker chokolade eller andet.