Vælg barnevogn og klapvogn af god kvalitet

Vælg barnevogn og klapvogn af god kvalitet

oktober 24, 2019 Slået fra Af redaktionen

Babyudstyr kan ofte virke som en stor og uoverskuelig jungle at begive sig rundt i, og det er ikke altid helt nemt at overskue. Og det kan være svært at finde rundt i, hvad end du snart bliver forælder for første gang, venter dit tredje barn, er dagplejemor, der leder efter en god institutionsbarnevogn, eller måske noget helt andet.

Når du skal til at vælge en ny barnevogn, kan det være en god idé at gøre dig følgende overvejelser:

  • Hvilken størrelse skal barnevognen have? Dette kan være alt afhængigt af, hvor længe du ønsker at benytte barnevognen. Hvis barnet skal kunne ligge i barnevognen, til det er omtrent tre år gammelt, skal barnevognen være en tand større end til en helt nyfødt. I denne forbindelse er det også værd at overveje, hvor meget du ønsker at barnevognen skal fylde – for eksempel i forhold til om du skal transportere den med i offentlig transport, bil eller andet.

  • Skal barnevognen have svinghjul eller almindelige hjul? En fordel ved svinghjul er at det er nemt at dreje på håndtaget, sådan at vognen reagerer på din bevægelse. Dette kan være en fordel for dig, hvis du for eksempel har tendens til ondt i ryggen, da du på denne måde ikke skal lægge nær så mange kræfter i for at dreje vognen, og heller ikke skal løfte vognen nær så meget, for at dreje den.

  • Skal der være en lift inkluderet i barnevognen? En lift i barnevognen kan give nogle trygge rammer til et helt lille barn, og det gør også barnet super nemt at løfte ud af barnevognen, efter I sammen har været ude på en lang gåtur.

  • Skal vognen kunne pakkes let sammen, så den ikke fylder for meget i bagagerummet i bilen?

  • Skal der være plads til fyldte pusletasker, indkøbsposer, og andre ting, man ellers har behov for at medbringe?